zaterdag 2 april 2011

Kampioenschap Schilderen 2011

De 22-jarige Nino Hoogendijk uit Amstelveen is uitgeroepen tot de nieuwe Nederlands Kampioen Schilderen 2011. Dat gebeurde afgelopen weekend tijdens beroepenevenement Skills Masters in Ahoy Rotterdam. Daar oriƫnteerden meer dan 20 duizend bezoekers zich op hun beroepskeuze.

De finalisten van het Kampioenschap Schilderen gingen aan de slag met vijf opdrachten: binnenschilderwerk op deurkozijn, deur en lambrisering; verwerken van behangmateriaal; decoratietekenen en decoratiepenselen; schilderen van kleurbanen; vrije decoratieve schildertechnieken.

‘Decoratietekenen en decoratiepenselen was de moeilijkste opdracht’, zei Hoogendijk, ‘Zo’n tekening is ingewikkeld en ondanks dat je vrij druk bezig bent moet je die secuur uitvoeren. De vrije decoratieve schildertechnieken vond ik het leukst om te doen. Het was wel spannend om in Ahoy aan het werk te zijn. Iedereen keek en stelde vragen, bijvoorbeeld waar ze terecht konden voor meer informatie over de opleidingen. Schilder^sCool Rotterdam heeft me heel goed gesteund. Datzelfde geldt voor mijn leerbedrijf, Winters Schilders in Capelle aan den IJssel.’

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Schilderen 2011:
1. Nino Hoogendijk van Schilder^sCool Rotterdam, werkend en lerend bij Winters Schilders in Capelle aan den IJssel

2. Wesley Weinreder van Schilder^sCool Hengelo, werkend en lerend bij Schildersbedrijf Joosten BV in Enschede

3. Sander van den Berg van Schilder^sCool Den Bosch, werkend en lerend bij De Bresser Schilderwerken in Ravenstein

bron:SchildersVakkrant.nl Klompenhouwer Schilders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten